Ved all tannbehandling etterstrebes alltid best mulig estetisk resultat. Ved kosmetisk tannbehandling er det den kosmetiske forbedringen som er selve grunnen til behandlingen.

Det å ha et pent smil er blitt alt viktigere med tiden. Det å ha friske, pene tenner gir en følelse av velvære og selvtillit. Et friskt, “pent smil” reflekterer som oftest sosial tilhørighet og evne til å ivareta seg selv over tid. Med årene blir ofte tenner misfarget og kroner og fyllinger som kanskje tidligere var fine, ser ikke fullt så fine ut lenger.

Vi har lang erfaring med kosmetisk tannbehandling og det finnes alltid løsninger.

Bleking av tenner

Vi tilbyr IKKE lenger klinikkbleking hos oss grunnet endringer i lovverket.

Hjemmebleking er en blekemetode som utføres med individuelt tilpassede skinner og en blekegele. Behandlingen gjøres hjemme på dagtid eller om natten og man velger selv når man ønsker å stoppe behandlingen ( maks resultat 7-8 netter). Skinnen fremstilles hos tannlegen og man får instruksjon i hjemmebruk.

Kosmetisk tannbehandling med porselensfasader

Har du misfargede, skadede eller nedslitte tenner, kan det være vanskelig å oppnå et fullgodt resultat med enkle midler. I slike tilfeller er porselensfasader en god løsning. Fasadene limes utenpå tennene etter en overfladisk sliping. Med fasader kan også tennenes form forandres, slik at det for eksempel er mulig å forminske mellomrom. Vi er veldig restriktive med å utføre behandling dersom det ikke er en klar indikasjon for dette. Vi utfører aldri kosmetisk behandling på hele, intakte og friske tenner.

Side ved side bilde av tenner før og etter estetisk behandling.
Side ved side bilde av tenner før og etter estetisk behandling.

Porselensinnlegg [Cerec]

Å erstatte ødelagte tenner med porselen er et godt alternativ.

Kanskje du har behov for å skifte ut gammel amalgam med noe som holder like bra, men som ser ut som naturlige tenner.

tenner med gammel amalgam
kosmetisk tannbehandling

Cerec porselensinnlegg er et godt alternativ hvis du har behov for å reparere en tann. Disse innleggene egner seg også veldig godt for de som ønsker å skifte ut gamle amalgamplomber. Porselenet holder like bra som amalgam, og ser i tillegg ut som naturlige tenner. Cerec porselensinnlegg er ikke bare en svært holdbar og estetisk løsning; den er også forholdsvis rimelig. Vil du reparere en ødelagt tann, tar tannlegen et bilde av tannen som skal repareres. Med noen enkle tastetrykk setter tannlegen i gang en maskin som sliper ut et stykke porselen fra en keramisk blokk. Dette stykket limes fast på tannen. Selve slipingen tar bare mellom 5 og 15 minutter. Du kan altså få porselensinnlegg på bare ett besøk! Dessuten slipper du kostnader til en tanntekniker, som må gjøre jobben dersom du velger tradisjonelle porselensinnlegg eller en krone. Derfor blir dette også et rimeligere alternativ.