Estetisk tannbehandling handler om å få et smil som er estetisk pent å se på. Her finnes det flere løsninger, og vi tenker å følge noen av dem i denne teksten.

Mange drømmer om det perfekte smilet. Det som man ser på Hollywood-stjerner i filmer, på reklameplakater og tannkrem-reklamer. Et strålende smil er ofte betraktet som en nøkkelkomponent i personlig estetikk. Det å ha et pent smil er blitt alt viktigere med tiden. Dette kan du få med en estetisk tannbehandling.

Å ha friske, pene tenner gir en følelse av velvære og selvtillit. Et friskt, «pent smil» reflekterer som oftest sosial tilhørighet og evne til å ivareta seg selv over tid. Med årene blir ofte tenner misfarget og kroner og fyllinger som kanskje tidligere var fine, ser ikke fullt så fine ut lenger. Med estetisk tannbehandling kan du fikse dette også. Les videre for å lære enda mer om estetisk tannbehandling!

Tannbleking som estetisk tannbehandling

Tannbleking har blitt en populær metode for estetisk tannbehandling, og for å oppnå et lysere og mer tiltalende tannutseende. Denne kosmetiske prosedyren har gjennomgått betydelige fremskritt, og det er flere tilgjengelige alternativer for de som ønsker å gjenopprette gnisten i sitt smil. En av de vanligste metodene for tannbleking er bruk av blekemidler. Dette kan gjøres enten hjemme eller ved en profesjonell tannlegeklinikk. Grunnet endringer i lovverket tilbyr vi ikke lenger klinikkbleking hos oss. Hjemmebleking er en blekemetode som utføres med individuelt tilpassede skinner og en blekegele. Behandlingen gjøres hjemme på dagtid eller om natten og man velger selv når man ønsker å stoppe behandlingen (maks resultat 7-8 netter). Skinnen fremstilles hos tannlegen og man får instruksjon i hjemmebruk.

Effektiviteten av tannbleking kan variere avhengig av individuelle faktorer som tannfargen, årsaken til misfarging og behandlingsmetoden som brukes. Mens tannbleking kan forbedre tannfargen betydelig, er det viktig å være oppmerksom på potensielle bivirkninger. Noen personer opplever midlertidig tann- eller tannkjøttfølsomhet, men dette avtar vanligvis etter behandlingen. Det er også viktig å forstå at resultatene av tannbleking ikke er permanente, og de kan påvirkes av livsstilsfaktorer som røyking eller inntak av fargestoffer. Derfor anbefales vedlikeholdsbehandlinger for å opprettholde de oppnådde resultatene over tid.

Tannbleking er en relativt rimelig måte å forbedre smilens estetikk på. Før du starter behandlingen, er det imidlertid viktig å konsultere med en tannlege for å vurdere egnetheten og diskutere mulige alternativer. Med riktig omsorg og oppfølging kan tannbleking være en effektiv måte å gi tennene et friskt og ungdommelig utseende, og dermed gi en boost til både selvtillit og estetisk appell. Ved all tannbehandling etterstrebes alltid best mulig estetisk resultat. Ved kosmetisk tannbehandling er det den kosmetiske forbedringen som er selve grunnen til behandlingen. Vi har lang erfaring med kosmetisk tannbehandling og det finnes alltid løsninger.

Porselensinnlegg som estetisk tannbehandling

Å erstatte ødelagte tenner med porselen er et godt alternativ. Kanskje du har behov for å skifte ut gammelt amalgam med noe som holder like bra, men som ser ut som naturlige tenner. CEREC porselensinnlegg er et godt alternativ hvis du har behov for å reparere en tann. CEREC står for Chairside Economical Restoration Ceramics, og er en revolusjonerende metode å tilby skreddersydde porselensinnlegg på. Alt skjer i løpet av en tannlegetime. Denne løsningen har transformerte måten tannleger gjennomfører restaureringer på, og gir pasientene en rask og effektiv løsning for å reparere skadde eller hule tenner.

Side ved side bilde av tenner før og etter estetisk behandling.
Side ved side bilde av tenner før og etter estetisk behandling.

Porselensinnlegg [Cerec]

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene ved denne typen porselensinnlegg er hastigheten og bekvemmeligheten det gir pasientene. Tradisjonelt ville prosessen med å få porselensinnlegg kreve flere besøk til tannlegen. Med CEREC skjer imidlertid hele prosessen på én dag. En digital skanning av tannen gjøres, og deretter bruker systemet denne informasjonen til å designe og produsere et porselensinnlegg på stedet. Dette eliminerer behovet for midlertidige løsninger og gir pasientene et øyeblikkelig resultat.

tenner med gammel amalgam
kosmetisk tannbehandling

Presisjon er en annen nøkkelfaktor. Den digitale teknologien tillater nøyaktige målinger og tilpasninger, noe som resulterer i porselensinnlegg som passer perfekt til pasientens tannstruktur. Dette gir ikke bare en estetisk tiltalende restaurering, men også en funksjonell løsning som ligner på den naturlige tannen. Porselensinnlegg er kjent for sin holdbarhet og naturlige utseende. Porselenet som brukes i disse innleggene ligner tannemalje og gir en naturlig estetikk som passer godt inn med de omkringliggende tennene. I tillegg er materialet sterkt og holdbart, noe som gir langvarige resultater.

Selv om denne teknologien har mange fordeler, kan ikke alle tannbehandlinger løses med denne metoden. Det er viktig å konsultere med en erfaren tannlege for å avgjøre om porselensinnlegg er egnet for spesifikke tannproblemer. Samlet sett representerer CEREC en banebrytende tilnærming til estetisk tannbehandling ved å kombinere effektivitet, presisjon og holdbarhet på en måte som gjør det til et tiltalende alternativ for mange pasienter.

Estetisk tannbehandling sin revolusjonerende utvikling

Estetisk tannbehandling har gjennomgått en betydelig utvikling de siste årene, og tilbyr nå et bredt spekter av avanserte løsninger for de som ønsker å forbedre sitt smil og selvtillit. Fra tradisjonelle metoder som tannbleking til mer avanserte prosedyrer som porselensfasader og CEREC porselensinnlegg, har moderne kosmetisk tannbehandling revolusjonert måten vi ser på tannhelse og estetikk.

Samlet sett tilbyr moderne estetisk tannbehandling en rekke alternativer for de som søker det perfekte smil. Ved å konsultere med erfarne tannleger og utforske de ulike behandlingsalternativene, kan pasienter oppnå ikke bare et estetisk tiltalende smil, men også forbedret velvære og selvtillit som varer livet ut. Med stadig utvikling av teknologi og teknikker fortsetter estetisk tannbehandling å være et spennende felt som gir håp og glede til millioner av mennesker over hele verden.

Usynlig Tannregulering

I tillegg til behandlingene nevnt over tilbyr vi også usynlig tannregulering. Dette kan du lese mer om her: Usynlig Tannregulering