Tannbleking er en enkel og trygg behandling som gir hvitere og penere tenner.

Det finnes 2 forskjellige metoder. Den ene er hjemmebleking der man får fremstilt individuelle skinner som man bruker om natten når man sover. Det tar ca. 7-8 netter for å oppnå maks resultat, men kan også brukes for å friske opp litt innimellom. Den andre metoden er klinikkbleking. Behandlingen tar ca. 40 minutter. Her bruker man en gele, karbamidperoksid (6%), som dekker tennene og deretter belyses med en lampe som fremskynder blekeprosessen. Resultatet for begge metodene vil variere fra person til person. Alle får lysere tenner, men det er individuelle forskjeller i hvor godt man responderer på blekingen, som oftest avhengig av hva slags grunnfarge man har. Varigheten av blekingen vil avhenge av hva slags vaner man har. For eksempel vil røyking, te, kaffe rødvin etc. vil påvirke langtidsresultatet.

tannbleking

Ytre misfarging på tennene kan pusses og poleres bort av tannlege eller tannpleier. Dette forandrer ikke selve tannfargen, men kan i mange tilfeller gi et godt resultat.

Ønsker man lysere tenner, er det derimot nødvendig med tannbleking. Dette kan enten utføres hjemme, eller på din tannklinikk. Det benyttes da blekemiddel som trenger inn i emaljen og fjerner dyptliggende misfarging.

Klinikkbleking

Ved klinikkbleking utføres blekingen mens man sitter i tannlegestolen. Det legges først en beskyttelse på tannkjøttet. Deretter påføres blekemiddel på fremsiden av tennene som skal blekes. Hele prosessen tar normalt ca. 40 min, og blekeresultatet er synlig når behandlingen er ferdig.

Hjemmebleking

Dersom man skal benytte seg av hjemmebleking, må man først ta en avstøpning av tennene og lage en gipsmodell. Gipsmodellen brukes til å fremstille en blekeskinne. Blekeskinnen passer perfekt over tennene og er derfor ikke ubehagelig å ha i munnen. Denne kan også brukes om man ønsker å bleke igjen etter en stund, da kjøper man kun blekegele som fylles i skinnen.

Vi tilbyr for tiden kun hjemmebleking her hos oss

Se våre priser her.